Mahir Günşiray Kimdir Mahir Günşiray Biyografisi

 

Mahir Günşiray şu sıralar “Hanımın Çiftliği” dizisinde Halide karakterinin sevgilisi olarak rol alacak. Orhan Günşiray’ın oğlu olan Mahir Günşiray, Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Devlet Konservatuarı, Tiyatro Bölümü mezunudur. Leeds Universitesi, The Workshop Theatre’da yüksek lisans yapıp, Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü’nde sanatta yeterlik yapmıştır.

Bursa Devlet Tiyatrosu, İstanbul Devlet Tiyatrosu, Tiyatro Stüdyosu, Theatre an der Ruhr (Almanya), Tiyatro Ti ve Tiyatro Oyunevi’nde çalışan sanatçı, ayrıca sinema ve dizi filmlerde de rol almış, Samuel Beckett’in “Film” adlı video
filmini yönetmiştir (1985). 1987′den bu yana çeşitli üniversite ve özel eğitim kurumlarında (özel tiyatrolar) eğitmenlik yapmakta, halen kurucularından olduğu Tiyatro Oyunevi’nde çalışmaktadır.

Filmografisi
Gitmek – 2007 Kaybolan Yıllar – 2006 Sağır Oda – 2006 Seni Çok Özledim – 2005
Ayışığı Neredesin – 2004 Çaylak – 2003 Parçalanma – 1998 Yer Çekimli Aşklar –
1995 Avrenos’un Müşterileri – 1995 Metamorfoz – 1992 Sarı Tebessüm – 1992 Seni
Seviyorum Rosa – 1992 Kaldırım Serçesi – 1989 Ayaşlı ve Kiracıları – 1989
Baharın Bittiği Yer – 1989 Dudaktan Kalbe – 1988 Bebek – 1979 Oğlum Oğlum – 1965

Sponsor Bağlantılar

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir